29 Mayıs 2020 Cuma

BU ÜLKEDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!



9 Nisan’da Sancaktepe’de inşaatına başlanarak kısa bir sürede tamamlanan PROF. DR. FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ, Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıldı.

2 bölüm 8 bloktan oluşan hastanenin 1005 yatak kapasitesi var ve her odası tek kişilik. Önemli bir özelliği, inşaat esnasında hazırlanan altyapısı sayesinde her odası ihtiyaç halinde yoğun bakım odasına dönüşme potansiyelinde.

70 bin metrekare kapalı alanı bulunan hastane 184 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi. İnşaatına başlandığında tek katlı oluşundan dolayı “Sahra Hastanesi” şeklinde menfi propagandası da yapılan hastane tam teşekküllü ve günümüzdeki tüm tıp teknolojilerine sahip, son derece üst düzeyde tamamlandı.

Sahra değil kalıcı bir eser olduğu anlaşıldı.

Yaşadığımız pandemi süreci içinde Türkiye’nin tıp alanında ne kadar ilerlediğini ve en önemlisi, başta doktorlarımız olmak üzere tıp personelimizin ne kadar ileri düzeyde olduğunu gördük. Mesleki yeterliliklerinin ötesinde bu insanların ne kadar özverili ve mesleklerine kendilerini adamış olduklarını da gördük.

Türkiye’de eskiden parası olan yurtdışına tedaviye giderdi. Bugün ise bu durum tersine döndü. Ülkemiz tıp turizmi açısından çok tercih edilen bir ülke artık…

Anlaşıldığı üzere bu ve Yeşilköy’de 2 gün sonra açılacak hastaneler; içinde olduğumuz pandemi süreci gibi afetlerde Türkiye için büyük bir koz olacak. Ancak önümüzdeki günlerde tıp turizmi açısından da çok önemli rol oynayacaklar.

Bu büyük eserin Türkiye’ye kazandırılmasından dolayı emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım…

BU ÜLKEDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!

Bojidar Çipof   
29 Mayıs 2020