31 Mayıs 2020 Pazar

TÜRKİYE’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR



29 Mayıs’ta açılan Pof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin ardından bugün de 45 günde Yeşilköy’de inşa edilen “PROF. DR. MURAT DİLMENER ACİL DURUM HASTANESİ” ile Hadımköy’de 2.Abdülhamid tarafından 1891’de inşa edilmiş tarihi bir yapı olan (Eski adı Hamidiye Hastanesi) ve yeni restore edilen “DR. İSMAİL NİYAZİ KURTULMUŞ” hastaneleri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıldılar.  
Yeşilköy’deki hastanenin 1008 yatak kapasitesi var ve ihtiyaç halinde her odası yoğun bakım odasına dönüşme potansiyelinde. Hastanenin 75 bin metrekare kapalı alanı var ve 125 bin metrekarelik bir alanda  en son teknolojiler kullanılarak inşa edildi.


4 bin 500 metrekare kapalı alanı var olan ve 23 bin metrekarelik bir alanda bulunan Hadımköy’deki hastanenin ise 59’u yoğun bakım olmak üzere 101 odası var ve en son tıp teknolojileri ile donatıldı. 
Bu hastaneler afet süreçlerinde Türkiye için büyük bir koz olacaklar. Önümüzdeki günlerde ise (özellikle Yeşilköy’deki hastane) tıp turizmi açısından çok önemli rol oynayacaklar.
Bu büyük eserlerin Türkiye’ye kazandırılmasından dolayı emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım…

TÜRKİYE’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR…
Bojidar Çipof   
31 Mayıs 2020